Мистецький клуб "АРТ-ХАУЗ" Брав участь

Доданий
28.09.2017
Номер
25
Культурна спадщина і краєзнавство

"АРТ- ХАУЗ" - мистецький клуб у знімальному майданчику колишньої ТРК "Славутич", що в Кіноконцертному комплексі. Він стане необхідним простором для культурного дозвілля, неформального спілкування з уже відомими та новими обличчями в культурній сфері. Це майданчик для всіх активних, креативних особистостей, митців, творчо-орієнтованих людей, які тут будуть реалізовувати нові ідеї і мрії.

Автор проєкту
Людмила
Людмила Любива
Бюджет
150 000 грн
Розрахунок бюджету

Опис

Проблема

Майже постійно Кіноконцертний комплекс стикається з проблемою - відсутності зали для проведення камерного заходу до 100 - 150 осіб. Тому вимушені всі мистецькі заходи та і всі репетиції проводити у великій залі на 480 місць. Це не тільки не створює особливу атмосферу, а і не сприяє збереженню енергоресурсів. Так звані АРТ-ХАУЗні клуби - це те місце, де задовольняється найнасущніша потреба людини в спілкуванні. Глядач стає не стороннім спостерігачем, а учасником обговорення фільму, творчої зустрічі, вистави, майстер-класу, музичного чи літературного вечора тощо.

Мета проекту

Створення необхідного простору для неформального спілкування, взаємодії представників різновікових груп, підготовка та проведення культурно-дозвіллєвих програм, що не лише відповідатимуть новітнім технологіям, а й будуть відрізнятися творчою конструктивністю, належним естетичним рівнем та емоційним забарвленням і позитивно впливатимуть на духовний світ славутичан та гостей міста.

Пропоноване рішення проблеми і його обгрунтування

Враховуючи побажання молоді та сучасні виклики, народилася пропозиція щодо відкриття мистецького клубу "АРТ-ХАУЗ" у знімальному майданчику колишньої ТРК "Славутич".За проектом збудованого в грудні 1988 року двохзального кінотеатру (нині Кіноконцертний комплекс) ця частина будови - демонстраційна площадка-естрада просторово об'єднана із залом. Там хороша акустика і достатньо місця для камерного залу зі сценою. Щоб АРТ-ХАУЗ повністю задовольняв відвідувачів необхідно обладнати його сучасною акустичною та світловою апаратурою, проекційним екраном, жалюзями та м'якими меблями, створити всі необхідні можливості для підтримки та реалізації мистецьких проектів, популяризацію творчих здобутків митців Славутича та гостей міста. "АРТ-ЗАУЗ" стане відомим місцем для проведення різних заходів у Славутичі.

Для кого цей проект

"АРТ-ХАУЗ" - для всіх! Цей мистецький проект- важлива підтримка влади і громади у сфері духовних запитів славутичан - школярів, молоді міста, людей середнього віку і старше. Цей мистецький клуб стане майданчиком для спілкування та обміну досвідом з музикантами, художниками, письменниками, поетами, дизайнерами, режисерами, фотографами та іншими представниками культури.

План заходів з реалізації проекту (роботи, послуги)

- Розробка дизайн-проекту - Складення специфікації обладнання - Проведення тендеру на закупівлю обладнання - Доставка придбаного обладнання - Художнє оформлення «АРТ-ХАУЗа» - Монтаж придбаного обладнання - Відкриття «АРТ-ХАУЗа»

Ключові показники оцінки результату проекту

- Створення умов для розвитку творчого потенціалу молоді
- Популяризація сучасного мистецтва серед славутичан різного віку
- Покращення умов для культурного дозвілля славутичан
- Можливість спілкування з уже відомими та новими обличчями в культурній сфері
- Підвищення інтересу до вітчизняної культури
- Активізація фестивального руху
- Зміцнення матеріально-технічної бази закладу культури
- Економія енергоресурсів

Співавтори

Маслій Лариса Валеріївна

Фотографії