«Теремок» – наш рідний дім, новий паркан потрібен всім». Відхилений

Доданий
28.09.2017
Номер
26
Комунальне господарство

Заміна металевого паркану, воріт та двох хвірток, висотою 90 см, на території дошкільного навчального закладу № 8 «Теремок» на нові металеві, висотою не нижче 150 см, з метою створення безпечних, сприятливих, комфортних, естетичних умов для перебування дітей, дотримання благоустрою території, забезпечення конкурентно-спроможності дошкільного закладу.

Автор проєкту
Наталія
Наталія Федорченко
Бюджет
150 000 грн
Розрахунок бюджету

Опис

Проблема

Дошкільний навчальний заклад № 8 «Теремок» має гарну територію, площею 1,3 га, де багато зелених насаджень – дерев, декоративних кущів, різноманітних квіткових рослин; наявне спортивне обладнання, малі ігрові форми, декоративне оформлення майданчиків, розпочато створення музею під відкритим небом «Гостинна садиба» завдяки співпраці персоналу закладу та батьківської громади. Але металевий паркан, протяжністю 420 п.м., ворота та дві хвіртки низькі, висотою лише 90 см, шо сприяє доступу на територію сторонніх осіб, як дорослих так і дітей, котрі спричиняють значну шкоду та збитки закладу: ламають обладнання, знищують насадження, розпивають спиртні напої, палять, вживають наркотичні речовини, вигулюють домашніх тварин, часто зявляються бездомні тварини. Зламані дерева і кущі, понівечене обладнання є не лише неестетичним, а і небезпечним. За наявності такої огорожі не можна гарантувати безпечного перебування дітей на території закладу.

Мета проекту

Мета проекту полягає у заміні паркану, воріт, двох хвірток на нові, металеві, висотою не нижче 150 см з метою створення безпечних умов для перебування дітей. У закладі функціонує 10 вікових груп, їх відвідують 225 дітей віком від 1 до 6 років. А безпека дітей, збереження іх життя і здоров’я, благоустрій території та дотримання поряду і чистоти на дитячих майданчиках – найважливіші напрями роботи дошкільного закладу. Огородження території – це перший етап в реалізаії великого проекту, що передбачає облаштування спортивного та ігрових майданчиків, прогулянкових веранд, пісочниць.

Пропоноване рішення проблеми і його обгрунтування

Новий паркан, висотою не нижче 150 см, необхідний для обмеження доступу сторонніх осіб, які ведуть антисоціальний спосіб життя, вигулу тварин. Паркан матиме естетичний вигляд, сприятиме створенню безпечних умов для перебування не лише сьогоднішніх вихованців «Теремка», а і для майбутніх, адже приваблюватиме матусь з малюками, що прогулюються поряд з садочком. Територія навколо «Теремочка» з новим парканом буде осередком краси і добра, буяння різнобарвних квітів, різноманітних ігрових конструкцій, нового спортивного обладнання, експонатів музею під відкритим небом – а все це милуватиме зір не лише мешканців Добринінського кварталу, а і всього міста, а до того ж буде безпечним і принесе не аби яку користь.

Для кого цей проект

Діти віком від 1 до 6 (7) років, їх батьки, персонал дошкільного закладу, мешканці Добринінського кварталу, жителі міста Славутич.

План заходів з реалізації проекту (роботи, послуги)

1. Організація роботи з проектування паркану. 2. Консультаційні роботи з підрядною організацією щодо виготовлення паркану. 3. Демонтаж наявного паркану. 4. Придбання і фарбування нового паркану. 5. Встановлення нового паркану.

Ключові показники оцінки результату проекту

Створення безпечних та комфортних умов для перебування дітей, охорона їх життя і здоров’я, збереження наявного обладнання, благоустрій території закладу, забезпечення естетичних вимог.

Ризики (перешкоди) у реалізації проекту, на які слід звернути увагу

- Дехто з мешканців Добринінського кварталу може бути проти заміни паркану на новий, висотою 1,5 метра, адже їм зручно, переступивши низький паркан, висотою 0,9 метра, пройти територією закладу напростки, часто через квітники, клумби, газони, ігрові майданчики, до магазинів «Ольга» та «Восток», інколи вигульвати домашніх тварин на території, майданчиках, пісочницях, що категорично заборонено Санітарним регламентом для дошкільних навчальних закладів.
- Інфляція.

Фотографії