(Не) конференція для освітян Славутича Реалізований

Доданий
29.09.2017
Номер
33
Освіта

(Не) конференція для освітян міста Славутича у форматі EdGamp - сучасна ефективна система професійного розвитку педагогів. Це прогресивний захід, до участі в якому залучаються експерти України в галузі освіти, педагоги різних регіонів України, що дасть змогу об'єднати креативних учителів, учительок, вихователів, керівників для співпраці й вирішення спільних завдань освітньої системи міста.

Автор проєкту
Наталія
Наталія Бардакова
Бюджет
36 000 грн
Розрахунок бюджету

Опис

Проблема

Нині в освіті України і, зокрема, у місті Славутичі відбуваються кардинальні зміни, пов’язані з побудовою Нової української школи. Критичним елементом, що уповільнює реформування в освіті, є неефективна застаріла система професійного розвитку педагогів. Нова школа потребує нового учителя - інноватора, партнера, креативного, сучасного, мобільного, здатного змінювати освітній процес і забезпечувати високу якість навчання. Методична служба міста має ростити педагога нової формації через нові форми навчання. Формат (не) конференції є саме такою формою, що сприятиме підвищенню мотивації педагогів, дасть поштовх до оволодіння навичками педагога XXІ століття.

Мета проекту

1. Створення у місті генерації нового учительства, яке б не засиджувалося на старих стереотипах навчання. 2. Стимулювання інноваційної діяльності педагогів. 3. Розвиток партнерських стосунків з освітянами України. 4. Можливість більше дізнатися про національних і міжнародних експертів у галузі освіти.

Пропоноване рішення проблеми і його обгрунтування

(Не) конференція для освітян Славутича – це важлива, сучасна, унікальна, інноваційна подія в освітянському середовищі, що дає простір для відкритого обміну педагогічним досвідом і співпраці за принципом “Give – Get” («Дай, якщо ти можеш – Візьми, якщо ти хочеш»). (Не) конференція проводиться протягом одного дня на базі Славутицького ліцею. Принципи роботи: безкоштовність; незалежність; точна програма визначається у день проведення; кожний може стати спікером; діє закон «про дві ноги».
До участі у роботі запрошуються відомі експерти України у галузі освіти, педагоги інших міст України. Щоб стати учасником необхідно заповнити реєстраційну форму, за результатами співбесіди отримати можливість взяти участь.
Програма передбачає роботу за такими напрямками:
- Панельна дискусія «Виклики і можливості Нової української школи»;
- Експертна паралель.
Знайомство з експертами у форматі Speed geeking.
Робота з експертами в локаціях з тем «Артскрайбінг і Дизайн Мислення для результативних програм навчання і проведення подій – легко» (Ігор Заболотний), «Інноватика в освіті: місія неможлива?» (Віктор Громовий), «Обдаровані діти: реалії і можливості» (Марина Коновальчук), «Інтегральне лідерство в освіті: кого потребує Нова українська школа?» (Катерина Ясько).
- Відкритий простір «Запрошуємо до діалогу» з теми: «Громадянська освіта – революція свідомості суспільства: як це робити у школі?» (Остап Стасів)
- Учительська паралель.
Учительські виступи в локаціях за обраною учасниками тематикою з проблем навчання і виховання учнів.
- Цікаві сучасні майстер-класи від педагогів Славутича «Сувенір на згадку про (не) конференцію у Славутичі», «Арт-терапія і діти з особливими освітніми потребами», «Гімнастика почуттів педагога»;
- Благодійна акція «Вчительство – дітям».
Орієнтовна кількість учасників події – 100 осіб. Для забезпечення злагодженої роботи залучаються волонтери з числа учнів-старшокласників, активних громадян міста, педагогів.

Для кого цей проект

Освітяни міста Славутича, вихованці та учні навчальних закладів, адміністрації закладів освіти, батьки

План заходів з реалізації проекту (роботи, послуги)

1. Розробка детальної програми проведення (не) конференції (січень 2018). 2. Проведення перемовин з експертами проекту щодо участі (січень 2018). 3. Закупівля необхідного для роботи технічного обладнання (березень 2018). 4. Створення і друк інформаційно-методичних, рекламних, навчальних матеріалів для забезпечення проведення заходу (квітень-травень 2018). 5. Організаційно-навчальні збори для волонтерів (не) конференції (травень2018) 6. Проведення (не) конференції (червень 2018). 7. Звіт про результати реалізації проекту (червень-липень 2018).

Ключові показники оцінки результату проекту

1. Оновлення ролі вчителя як висококваліфікованого фахівця, який володіє арсеналом інноваційних технологій організації навчання.
2. Активізація участі педагогів у реалізації сучасних освітніх проектів і програм.
3. Підвищення творчого потенціалу педагога.
4. Залучення громадськості до вирішення проблем навчання і виховання молоді.

Ризики (перешкоди) у реалізації проекту, на які слід звернути увагу

1. Неможливість експертів/-ок взяти участь у форумі з особистих чи інших причин.
2. Проблеми фінансового характеру: можливість реалізувати кошти в рамках бюджету на заходи, які передбачає формат (не) конференції.

Приклади (кейси) схожих рішень

(Не) конференції для професійного зростання педагогів у форматі міні-EdCamp у різних містах України у 2017 році: Київ, Першотравневськ, Стрий, Полтава, Хмельове та ще 19 міст. Детальніше https://www.edcamp.org.ua/miniedcamps20162017

Співавтори

Славутицький ліцей.

Фотографії