«Острівок здоров’я та спорту» у Тбіліському кварталі Брав участь

Доданий
29.09.2017
Номер
42
Комунальне господарство

Територія між котеджною забудовою та будинком № 6 Тбіліського кварталу є загальноміською. Нажаль, вона має неестетичний вигляд та практично, крім компаній, які розпивають спиртні напої, ніким вже багато років не використовується.
Пропонуємо облаштувати спортивний майданчик «Острівок здоров’я та спорту» у Тбіліському кварталі.

Автор проєкту
Олена
Олена Радченко
Бюджет
150 000 грн
Розрахунок бюджету

Опис

Проблема

Спорт дає людям можливість спілкуватися, він об’єднує людей задля спільної мети, перемоги, змагання.
Багато людей займаються спортом за власною ініціативою. Деякі люди займаються спортом заради здоров’я або просто для задоволення. Інші люди займаються спортом професійно і сподіваються в майбутньому побудувати спортивну кар’єру. Спорт на свіжому повітрі вдвічі корисніший.
Проте, нажаль не всі території (частини) нашого міста належним чином облаштовані для цього. Спортивні майданчики в кварталах, в тому числі й у Тбіліському, в неналежному санітарно-технічному стані, спортивне обладнання, якщо і є, то застаріле та не відповідає сучасним вимогам. В центрі міста у нас дуже функціонально обладнана спортивна зона – це і стадіон, і футбольно-баскетбольні майданчики, і тренажерна зона, проте, мешканцям Добринінського, Чернігівського, Єреванського, Бакинського та Тбіліського кварталів зручніше було б використовувати спортивну зону на більш близькій відстані.
Зона між котеджною забудовою та будинком № 6 Тбіліського кварталу є загальноміською територією, тому її благоустрій повинен фінансуватися за рахунок коштів міського бюджету. У зв’язку з браком коштів, територія у неприглядному та неестеричному стані, елементи дитячих майданчиків частково вже демонтовані, а всі інші підлягають демонтажу. На теперішній час ця зона відпочинку майж не використовується за призначенням.
Тому виникла ідея зробити «Острівок здоров’я та спорту» для південно-східної частини міста саме у Тбіліському квартал між котеджною забудовою та будинком № 6. Реалізація даного проекту сприятиме пропагуванню спорту та фізичної культури, залученню до них осіб похилого віку та молоді, використанню зони відпочинку за призначенням, поліпшенню естетичного вигляду території. Проте, найголовнішими завданнями проекту все ж таки є: створення сприятливих умов для зайняття всіма бажаючими спортом та фізичною культурою та укріплення здоров’я мешканців міста, збереження їх молодості та довголіття.

Мета проекту

1. Створення комфортного простору для відпочинку мешканців міста. 2. Пропагування серед населення важливості занять спортом та фізичною культурою. 3. Зміцнення здоров’я, збереження, підтримка та покращення фізичного стану мешканців міста; 4. Залучення до спорту та фізичної культури нових категорій населення: людей похилого віку, дітей, матусь після народження дітей, яким незручно та некомфортно займатися у публічному місці серед великої кількості сторонніх осіб; 5. Благоустрій території кварталу та міста.

Пропоноване рішення проблеми і його обгрунтування

1. Встановлення вуличних тренажерів та гімнастичного обладнання на території між котеджною забудовою та будинком № 6 Тбіліського кварталу – захід надасть можливість всім бажаючим залучитися до занять спортом та фізичною культурою.
2. Відновлення проектного питного фонтанчика навпроти будинку № 6 Тбіліського кварталу – дуже актуальний захід, реалізація якого допоможе втомлювати спрагу не лише особам, які займаються, а й звичайним перехожим. Крім того, мешканці вже зверталися з проханням відновити фонтанчик.
3. Встановлення локкерів - для осіб, які займаються спортом – не дуже зручно тримати під час занять біля себе мобільні телефони, елементи гігієни, рушники, одяг. Реалізація заходу надасть можливість більш комфортно та безтурботно займатися спортом.
4. Встановлення елементів благоустрою території: лавок відпочинку, лавок-гойдалок з навісами, вуличного ігрового столу – враховуючи, що проект розрахований для різних категорій населення, необхідно передбачити й можливість відпочинку між заняттями. Крім того, дана територія є зоною відпочинку мешканців будинку № 6 Тбіліського кварталу, тому повинна мати вказані елементи;
5. Озеленення території навколо «Острівка здоров’я та спорту» - територія має неестетичний вигляд, потребує озеленення – це висадження кущів, дерев, квітів. Найкращим варіантом буде закупівля хвойних вічнозелених та декоративних кущів.

Для кого цей проект

- всі мешканці міста, які мають бажання займатися фізичною культурою та спортом;
- мешканці кварталу, які відпочивають в цій зоні, в тому числі, особи похилого віку, батьки з дітьми, діти;
- всі мешканці міста – поліпшення естетичного вигляду та благоустрою території.

План заходів з реалізації проекту (роботи, послуги)

1. Закупівля та встановлення вуличних тренажерів та гімнастичного обладнання. 2. Відновлення проектного питного фонтанчика. 3. Закупівля та встановлення локкерів. 4. Закупівля та встановлення елементів благоустрою: лавок відпочинку, лавок-гойдалок з навісами, вуличного ігрового столу. 5. Озеленення території навколо «Острівка здоров’я та спорту» - закупівля та висадження кущів і дерев.

Ключові показники оцінки результату проекту

1. Підвищення рівня охоплення мешканців фізичною культурою та спортом;
2. Зменшення рівня захворюваності.
3. Підвищення рівня залучення до спорту різних категорій населення: осіб похилого віку, молоді, дітей, жінок.
4. Збільшення кількості відвідувачів зони відпочинку.
5. Підвищення рівня виконання міської Програми з благоустрою

Фотографії