Безпечні пешохідні доріжки в парковій зоні Тбіліського кварталу Брав участь

Доданий
29.09.2017
Номер
43
Дорожнє господарство

Вже багато років необлаштовані пішохідні доріжки по усталеним пішим маршрутам та несвоєчасний ремонт існуючих доріжок даної території, особливо за відсутності належного освітлення, створюють небезпеку та незручності мешканцям міста. Необхідно терміново виправити ситуацію – облаштувати пішохідні доріжки паркової зони Тбіліського кварталу.

Автор проєкту
Ярослава
Ярослава Єсаулкова
Бюджет
150 000 грн
Розрахунок бюджету

Опис

Проблема

Благоустрій міста Славутич є одним із пріоритетних напрямів єдиної системи розвитку і функціонування всього міського господарства. Об’єкти благоустрою міста є власністю територіальної громади і утримуються за рахунок коштів місцевого бюджету.
Впродовж останніх років у місті проводиться значна робота у сфері благоустрою, що включає прибирання території, поточний ремонт та обслуговування вуличного освітлення, поточний ремонт тротуарів, доріг, площ, а також роботи щодо встановлення дорожніх знаків, світлофорів та їх утримання, ліквідації та попередження утворення стихійних сміттєзвалищ, облаштування зупинок, озеленення територій, утримання парків, площ та кладовища міста тощо. Проте, нажаль, у зв’язку з обмеженістю бюджетного фінансування, роботи з благоустрою в місті не завжди здійснюються своєчасно.
Паркова зона Тбіліського кварталу використовується мешканцями міста для відпочинку та є транзитним маршрутом руху за напрямками: Чернігівський квартал – центр міста, Бакинський квартал – центр міста, Тбіліський квартал – центр міста. У 2017 році був здійснений благоустрій зони відпочинку Тбіліського кварталу та встановлений дитячий ігровий майданчик, що призвело до додаткового навантаження даної території дітлахами та батьками з дитячими візочками.
Нажаль, пішохідні доріжки паркової зони в неналежному стані, більшість з них потребують ремонту, частина зруйнована та не використовується взагалі. Крім того, мешканці міста постійно протоптують зручні для руху стежки за звичними маршрутами, які без облаштування мають неестетичний, а при недостатньому освітленні, і небезпечний стан.
Таким чином, вже багато років необлаштовані пішохідні доріжки паркової зони Тбіліського кварталу створюють небезпеку та незручності мешканцям міста, псують зовнішній вигляд даної території та благоустрій міста в цілому. Ситуацію необхідно терміново виправити.

Мета проекту

1. Створення комфортного простору для відпочинку мешканців міста. 2. Забезпечення безпечних умов пересування для мешканців міста. 3. Благоустрій території міста.

Пропоноване рішення проблеми і його обгрунтування

Облаштувати пішохідні доріжки по усталеним, протоптаним пішим маршрутам мешканців.
2. Поточний ремонт існуючих пішохідних доріжок (асфальтування).
Враховуючи відсутність освітлення, наявність нерівностей протоптаної стежки, коренів дерев, вибоїн та ям існуючих доріжок, перші два заходи нададуть можливість забезпечити безпеку пішого руху, зберегти життя та здоров’я мешканців міста, додадуть зручності пересування осіб з візочками та велосипедами, жінок на підборах.
3. Демонтаж зруйнованих пішохідних доріжок, які не використовуються.
Даний захід:
- допоможе поліпшити естетичний вигляд паркової зони та благоустрій міста,
- враховуючи використання даної території дітьми, які грають у рухливі ігри, підвищить безпеку відпочинку дітей.

Для кого цей проект

всі мешканці міста, які ходять по пішохідним доріжкам через паркову зону Тбіліського кварталу;
• мешканці кварталу, які відпочивають в парковій зоні: особи похилого віку, батьки з маленькими дітьми, діти тощо; поліпшення комфорту їх проживання;
• батьки з дитячими візочками, які використовують дитячий майданчик, особи, які їздять на велосипедах, особи з обмеженими можливостями;
• діти – територія активно використовується дітьми для ігор та відпочинку.
• всі мешканці міста – поліпшення естетичного вигляду та благоустрою території.

План заходів з реалізації проекту (роботи, послуги)

Облаштувати пішохідні доріжки по усталеним, протоптаним пішим маршрутам мешканців: - пониження бордюрного каменя (поребрика) в місцях примикання доріжок одна до одної; - встановлення поребрика з обох боків доріжки; - підготовка основи під асфальтування; - асфальтування доріжки. 2. Поточний ремонт існуючих пішохідних доріжок: - ремонт існуючого поребрика: підняття, рівне встановлення (за необхідності) та встановлення нового в місцях відсутності; - асфальтування доріжок по існуючій основі; 3. Демонтаж зруйнованих пішохідних доріжок, які не використовуються: - демонтаж плитки та бетонної основи; - вивезення сміття.

Ключові показники оцінки результату проекту

Зменшення кількості травмувань та підвищення безпеки пішохідного руху.
2. Збільшення кількості відвідувачів зони відпочинку.
3. Наявність можливості використання даної території певними категоріями мешканців міста (особи з обмеженими можливостями, батьки з дитячими візочками, велосипедисти тощо).
4. Підвищення рівня виконання міської Програми з благоустрою.

Фотографії