Школа гідів: створення постійно діючого екскурсійного туру Славутичем Брав участь

Доданий
27.09.2018
Номер
13
Культурна спадщина і краєзнавство

Реалізація проекту дозволить підвищити туристичний потенціал міста шляхом навчання основам екскурсійної діяльності охочих активних містян-волонтерів, що в свою чергу сприятиме не лише набуттю знань та практичних навичок, необхідних для якісної презентації свого міста, а й дасть можливість на постійній основі проводити екскурсійні тури, використовуючи сучасне обладнання, інфоресурси укр. та англ. м

Автор проєкту
Бюджет
63 560 грн
Розрахунок бюджету

Опис

Проблема

Місто Славутич поступово стає майданчиком для проведення не лише загальноміських заходів, а й міжнародних подій (фестивалі, конференції, семінари тощо). За традицією кожна подія розпочинається або закінчується пізнавальною екскурсією містом. Є брак кваліфікованих гідів, однак є славутичани-волонтери, які люблять своє місто, знають його історію та готові поділитися нею з гостями міста, презентувати Славутич як унікальну пам’ятку архітектури різних країн. Разом з тим, є проблема браку фахових знань у славутичан, які потенційно можуть стати гідами-волонтерами, а також не вистачає сучасного обладнання для проведення екскурсій по місту для гостей Славутича.

Мета проекту

Придбання сучасного обладнання та виготовлення туристичного путівника для проведення екскурсій гідами-волонерами. Проведення навчання славутичан, потенційних гідів-волонтерів, основам організації проведення екскурсій, вмінню розробляти унікальні туристичні маршрути та пригодницькі тури рідним містом для підвищення туристичної привабливості Славутича.

Пропоноване рішення вирішення проблеми і його обгрунтування

Реалізація даного проекту дозволить:
• придбати сучасне обладнання для проведення екскурсій
• створити туристичний путівник
• створити групу з 15-20 підготовлених волонтерів-славутичан, здатних цікаво та якісно презентувати Славутич із його особливостями гостям міста шляхом проведення 5 лекцій (семінарів) за участі кваліфікованих лекторів-гідів.
• розробити унікальні туристичні маршрути і тури, що в подальшому стануть частиною всіх загальноміських та міжнародних подій нашого міста та сприятимуть формуванню позитивного іміджу Славутича.

Для кого цей проект

Цільовою аудиторією даного проекту є туристи та гості міста, а також місцеві жителі, які зможуть стати учасниками навчання та нових унікальних екскурсій від гідів-волонтерів.

План заходів з реалізації проекту

Заходи:
- замовлення послуг лектора-гіда;
- замовлення послуг перекладача на англійську мову;
- замовлення послуги з розробки аудіотура;
- замовлення послуги з виготовлення туристичного путівника Славутичем;
- придбання обладнання, необхідного для проведення екскурсій;
- проведення навчання для гідів-волонтерів;
- проведення безкоштовних екскурсій під час загальноміських заходів та на замовлення.
Реалізація заходів дозволить організувати процес навчання гідів-волонтерів, сприятиме подальшому розвитку муніципального туризму і туристичної інфраструктури, що в подальшому надихатиме славутичан на проведення нових активностей, участь у соціально-культурному розвитку та житті міста, залучить більшу кількість туристів. Отримання виняткових знань та навичок учасників проекту дозволить частково вирішити питання із самозайнятістю славутичан.

Ключові показники оцінки результату проекту

Розвиток муніципального туризму і туристичної інфраструктури, залучення громадськості до активної участі у житті міста, формування позитивного іміджу м.Славутич, створення єдиних унікальних туристичних маршрутів і турів, підвищення зацікавленості у відвідуванні нашого міста.

Ризики (перешкоди) у реалізації проекту, на які слід звернути увагу

Нестабільність цін під придбання товарів та послуг, невиправдана низька зацікавленість у навчанні, несвоєчасність розподілу та виділення бюджетних коштів для реалізації Програми.

Приклади (кейси) схожих рішень

Школа гідів у м.Запоріжжя
https://zp.gov.ua/uk/articles/item/3306/u-zaporizhzhi-rozpochala-robotu-persha-shkola-gidiv

Школа екскурсоводів у КПІ ім. І.Сікорського
http://kpi.ua/2017-11-15-library

Аудіотур «Над прірвою у житі»
http://www.86.org.ua/the-catcher-in-the-rye/

Фотографії

Експертна оцінка

Відповідальні підрозділи

Відділ культури, національностей та релігій

ПІБ Відповідальної особи

Баришевська Н.Г.