Стежка Здоров'я Брав участь

Доданий
28.09.2018
Номер
14
Спорт

Проект передбачає оновлення й перетворення Стежки здоров’я на територію активного дозвілля, що сприятиме залученню мешканців та гостей міста (особливо - молоді) до здорового способу життя та підвищенню іміджа міста шляхом заміни застарілих фізично та морально конструкцій на сучасні, ефективні та зручні тренажери та утворення функціональних острівків для занять спортом.

Автор проєкту
Юрій
Юрій Мироненко
Бюджет
298 806 грн
Розрахунок бюджету
Адреса
просп. Героїв Чорнобиля, 1, Славутич

Опис

Проблема

Якість життя та добробут кожної людини значною мірою залежать від стану її здоров’я. Останнім часом актуалізувалися проблеми здоров’я громади: неактивний спосіб життя, шкідливі звички та несприятливий екологічний стан через радіоактивне забруднення призводять до зростання захворюваності. Очевидно, зазначені проблеми неможливо подолати тут і зараз, проте завдяки вжиттю профілактичних заходів можливо покращити показники здоров’я громади.
Одним із важливих елементів профілактики захворюваності є здоровий спосіб життя. Для залучення мешканців та гостей міста до активного дозвілля важливе значення має розвинена спортивна інфраструктура.
Так, однією з відомих локацій міста є Стежка здоров’я – доріжка біля Вільнюського, Ризького та Талінського кварталів, вздовж якої встановлені тренажери.
З часом зазначені конструкції через технічне зношення втратили свою функціональність: є непридатними для занять спортом, а їх стан утворює ризики для травмування. Зрештою, естетично зазначені конструкції є непривабливими, що негативно позначається на іміджі міста як міста нових ідей.
А тому постає питання щодо вирішення проблеми неактивного дозвілля мешканців міста й особливо молоді (оскільки це негативно позначається на здоров’ї громади), застарілості спортивної інфраструктури, підтримання іміджу міста.

Мета проекту

Метою проекту є залучення мешканців та гостей міста до здорового способу життя та підвищення іміджу міста шляхом оновлення спортивної інфраструктури та утворення якісно нових функціональних острівків для занять спортом

Пропоноване рішення вирішення проблеми і його обгрунтування

Проект передбачає вирішення поставлених проблем шляхом оновлення спортивної інфраструктури міста – встановлення сучасних та функціональних тренажерів на Стежці здоров’я.
В рамках проекту пропонується встановлення нових тренажерів на Стежці Здоров’я та утворення функціональних острівків для занять спортом та тренування різних груп м’язів.
Реалізація проекту дозволить:
По-перше, оновити спортивну інфраструктуру міста та утворити нову локацію для активного дозвілля мешканців та гостей міста. Стежка здоров’я стане місцем зайнять спортом для мешканців та гостей міста та зоною відпочинку для сімей з дітьми. При цьому, місце розташування тренажерів є зручним, оскільки це тіньова місцевість, що дозволить займатись спортом у спеку. Крім того, нові тренажери є безпечними та зменшать ризики травмування.
По-друге, утворити нову локацію для проведення спортивних заходів. Стежка здоров’я може перетворитись на повноцінний острівок активного дозвілля, де можна буде проводити спортивні заходи, змагання, залучити до цього владу, громадські організації, спортивні гуртки.
По-третє, осучаснення Стежки здоров’я сприятиме підвищенню іміджу Славутича як міста, дружнього до дитини, дружнього до спорту та міста нових ідей.

Для кого цей проект

Мешканці та гості міста

План заходів з реалізації проекту

Проект складається з наступних етапів:
1. Визначення обсягу закупівель;
2. Проведення тендеру та закупівля тренажерів;
3. Доставка придбаних тренажерів
4. Демонтаж старих конструкцій та встановлення нових.

Ключові показники оцінки результату проекту

Соціальні:
- залучення молоді покоління до здорового способу життя;
- створення нової локації міста для активного відпочинку;
- покращення якості спортивної інфраструктури міста.
Іміджеві:
- підтвердження статусу міста, дружнього до дитини, молоді та здорового способу життя;
- підвищення естетичної привабливості міста

Ризики (перешкоди) у реалізації проекту, на які слід звернути увагу

Інфляція

Експертна оцінка

Відповідальні підрозділи

Управління інфраструктури та капітального будівництва

КП "Управління з розвитку фізичної культури, спорту та туризму"

ПІБ Відповідальної особи

Ворона С.М., Філіппов С.В.