Туристичний інфоцентр у міському музеї Брав участь

Доданий
28.09.2018
Номер
15
Культурна спадщина і краєзнавство

Славутич стане більш сучасним, комфортним, готовим до зустрічі нових гостей та туристично привабливим шляхом встановлення туристичних вказівників на вулицях міста, вишуканих інформаційних табличок (дошок) з інформацією про міські скульптурні композиції. Проектом передбачається розміщення туристичної інформації про місто (буклети, відео, тематична фотозона) та брендованої продукції.

Автор проєкту
Бюджет
178 020 грн
Розрахунок бюджету
Адреса
просп. Дружби Народів, 7, Славутич

Опис

Проблема

Останнім часом місто Славутич стає майданчиком для проведення не тільки загальноміських заходів, а й міжнародних подій (фестивалі, конференції, семінари тощо). Традиційно кожна подія закінчується пізнавальною екскурсією містом. Але у місті відсутня доступна візуалізована інформація щодо пам’ятників та скульптур, немає інформаційних вказівників по основним туристичним маршрутам. Жодна екскурсія не відбувається без відвідування міського музею, де гості дізнаються про історію нашого міста та Чорнобильської АЕС. Саме, перебуваючи у музеї, у гостей міста виникає неабиякий інтерес та бажання зберегти яскраве враження про почуте та побачене, але наразі відсутня інфоточка (інфоцентр) – централізоване місце, де можна придбати сувенірну та брендовану продукцію, отримати туристичний буклет українською або англійською мовами, сфотографуватися у тематичній фотозоні (тантамаресці), переглянути відеоролик тощо.

Мета проекту

Облаштування туристичного інформаційного центру при міському музеї, встановлення інформаційних стендів та туристичних вказівників українською та англійською мовами, фотозони, виготовлення промо відео та туристичних буклетів для полегшення доступу до інформації про місто Славутич.

Пропоноване рішення вирішення проблеми і його обгрунтування

Реалізація проекту дозволить створити єдиний туристичний інформаційний центр. По місту будуть встановлені туристичні інформаційні вказівники та інформаційні дошки (таблички) біля основних памятників та скульптур. У міському музеї та (або) біля нього будуть розміщені інформаційний стенд та шафа (вітрина) для сувенірної продукції. У міському парку (в літній час) або у міському музеї буде влаштовна тематична фотозона (тантамареска) для туристів. Будуть виготовлені туристичні буклети та промо відео про місто.
Передбачені заходи дозволять акумулювати в одному місті всю необхідну інформацію для гостей міста та полегшать навігацію під час екскурсії.

Для кого цей проект

Цільовою аудиторією даного проекту є місцеві жителі та гості нашого міста.

План заходів з реалізації проекту

Технічні заходи:
- Замовлення послуги з розробки дизайну інформаційних вказівників до міських пам’ятників та туристичних вказівників;
- Замовлення та виготовлення інформаційних вказівників до міських пам’ятників та туристичних вказівників;
- Доставка та встановлення інформаційних вказівників до міських пам’ятників та туристичних вказівників;
- Замовлення, виготовлення та встановлення інформаційного стенду та шафи-вітрини для туристичної інформації та сувенірної продукції;
- Замовлення, виготовлення та встановлення тематичної фотозони для туристів;
- Замовлення послуги та виготовлення інформаційних буклетів «10 причин відвідати Славутич»;
- Замовлення послуги та виготовлення промоційного відео про місто;
- Замовлення послуги перекладу на англійську мову вказівників, інформаційного стенду, тексту буклету та відео.
Реалізація вищевказаних заходів дозволить організувати єдине місце для ознайомлення із інформацією про місто, придбання сувенірної та брендованої продукції, полегшить навігацію по місту під час екскурсій. Славутич стане комфортним для туристів, що сприятиме розвитку муніципального туризму та туристичної інфраструктури.

Ключові показники оцінки результату проекту

Збільшуватимуться надходження до бюджету міста шляхом розвитку туристичної інфраструктури, росту кількості туристів.

Ризики (перешкоди) у реалізації проекту, на які слід звернути увагу

Нестабільність цін під придбання товарів та послуг, несвоєчасність розподілу та виділення бюджетних коштів для реалізації даного проекту.

Приклади (кейси) схожих рішень

http://www.tic.in.ua/?lang=uk Веб-сайт туристичного інфоцентру м.Одеса
http://artemrada.gov.ua/news/21764 Інфоточки в м.Бахмут

Фотографії

Експертна оцінка

Відповідальні підрозділи

Відділ культури, національностей та релігій

ПІБ Відповідальної особи

Баришевська Н.Г.