Нові можливості «86: Кіноклуб» Брав участь

Доданий
30.09.2018
Номер
23
Культурна спадщина і краєзнавство

Завдяки придбанню додаткового оснащення відкриються нові можливості «86: Кіноклуб» для шанувальників кіно, які щочетверга в Офісі підтримки громадських ініціатив, а влітку – простонеба зможуть безкоштовно відвідати кінопокази документальних та художніх фільмів, у т.ч. й тих, яких немає у прокаті та вільному доступі

Автор проєкту
Олена
Олена Костальська
Бюджет
50 585 грн
Розрахунок бюджету
Адреса
просп. Дружби Народів, 7, Славутич

Опис

Проблема

Попри те, що «86:Кіноклуб» доволі успішно функціонує, наразі в приміщенні кіноклубу зображення транслюється безпосередньо на стіну, внаслідок чого помітно знижується якість передачі зображення. Глядачі кіноклубу переглядають кіно, сидячи на офісних стільцях, що створює деякі незручності, а саме - не дає змогу кінолюбам після робочого дня зручно розміститися і в повній мірі насолодитися стрічкою при тому, що середня тривалість фільму становить від 1,5 до 2 годин. Для популяризації культурного дозвілля необхідно також давати інформацію рекламного характеру, використовуючи різні інфоресурси (газета, телебачення, дошки оголошень), адже не всі мешканці міста мають можливість своєчасно відслідковувати анонси кінопоказів, що у даний час публікуються виключно в мережі Інтернет у Facebook.

Мета проекту

Створення комфортних умов для організації культурного дозвілля, живого спілкування, якого часто бракує в сучасному інформаційному світі, нові друзі і знайомства для жителей та гостей міста Славутича, популяризація сучасного кіно, об’єднання людей різного віку та інтересів.

Пропоноване рішення вирішення проблеми і його обгрунтування

У результаті реалізації даного проекту наше місто отримає більш сучасний і комфортний громадський простір, максимально наближений до справжнього кінотеатру. Рішення проблеми вбачається у:
- забезпеченні кіноклубу сучасним проекційним полотном для якісної трансляції фільмів, в тому числі й на вулиці;
- встановленні необхідної кількості безкаркасних меблів для підвищення комфорту і розширення цільової аудиторії;
- поширенні інформації про наступні покази шляхом розміщення рекламних постерів на вулицях міста та створенні відеоролику для промоції проекту;
- встановленні в приміщенні кіноклубу невеликої каво-машини та микрохвильової печі, що дозволить насолоджуватися гарячими напоями та смаколиками.

Для кого цей проект

Проект розрахований на жителів та гостей міста Славутича різних вікових категорій.
Після презентації проекту результати можна буде побачити і скористатися ними під час загальноміських святкових заходів, міжнародних подій, ярмарків, фестивалів, тренінгів та просто в дні сприятливої погоди. На однму кіносеансі можуть бути присутніми від 50 (в офісному приміщенні) до 150 осіб (за умови сприятливої погоди) одночасно. «86:Кіноклуб» може бути мобільним – мешканці різних кварталів зможуть переглядати кіно просто у своєму дворі.
Основні групи мешканців – особи від 8 років (учні, працюючі, пенсіонери тощо).

План заходів з реалізації проекту

Виконання всіх заходів проекту дозволить зробити приміщення та майданчик для кінопоказів сучасним, комфортним та неформальним, а саме:
- замовлення та встановлення проекційного екрану;
- замовлення та доставка бескаркасних меблів;
- розробка дизайну, замовлення рекламних постерів-анонсів та відеоролика;
- замовлення, доставка та встановлення кавамашини, мікрохвильової пічки);
- презентація результатів проекту.

Ключові показники оцінки результату проекту

За рахунок мобільності, довговічності, практичності, зручності даного типу меблів учасники кінопоказів отримають радість і відчуття домашнього комфорту.
З’явиться обладнання для комфортного, сучасного, естетично оформленого простору для організації вуличних кінопоказів як під час загальноміських подій, так і як окремий культурно-розважальний захід.
Нові умови для обговорення переглянутих стрічок надихатимуть учасників кіноклубу для міркувань на теми соціальних проблем людини, екологічних та енергетичних проблем людства, гендерної рівності, урбаністики та розвитку малих міст.

Ризики (перешкоди) у реалізації проекту, на які слід звернути увагу

Нестабільність цін під придбання товарів та послуг, несвоєчасність розподілу та виділення бюджетних коштів для реалізації проекту.

Приклади (кейси) схожих рішень

https://biggggidea.com/project/748/ Кіноклуб «Бруківочка»
http://www.ktm.ukma.edu.ua/show_content.php?id=1150 Стаття Київські кіноклуби
https://afisha.tochka.net/ua/28102-kinokluby-kieva-gde-posmotret-besplatnoe-kino/ Кіноклуби Києва: де подивитися безкоштовне кіно?

Фотографії

Експертна оцінка

Відповідальні підрозділи

Відділ культури, національностей та релігій

КП "Агенство регіонального розвитку"

ПІБ Відповідальної особи

Баришевська Н.Г., Старовойтова А.О.