Безпека осіб з обмеженими можливостями руху Брав участь

Доданий
01.10.2018
Номер
24
Безпека та громадський порядок

Часто, в силу обставин або віку, людина позбавляється звичайних фізичних можливостей – вільно пересуватися, вести активний спосіб життя, відвідувати соціально культурні заходи, громадські будинки та споруди.
Для вирішення даної проблеми пропонуємо придбати мобільне обладнання (ліфт-підйомник) для пересування маломобільних верств населення.

Автор проєкту
Володимир
Володимир Борисов
Бюджет
300 000 грн
Розрахунок бюджету
Адреса
Славутицька міська рада, Славутич

Опис

Проблема

Кожна людина має право на свободу пересування. Дане право закріплено Конституцією майже кожної країни світу. Проте, нажаль, не кожна людина має можливість реалізовувати це своє право в повній мірі…
Коли людина здорова і повна сил, вона не замислюється над такими простими речами, як звичайне пересування і підйоми по сходах. Якщо в силу обставин або віку людина позбавляється фізичних можливостей, ці проблеми стають найактуальними.
Сходи – постійний атребут нашого повсякденного життя. Проте цей спосіб пересування зовсім не підходить для маломобільних громадян, більшість яких є в’язнями у власних квартирах, адже, без сторонньої допомоги потрапити до магазинів, лікарень, закладів культури, підприємств та, навіть, храму вони не можуть. Разом з тим, людина у будь-якому фізичному стані має право вільно та безпечно пересуватися і жити звичним життям.
Завдяки близьким та небайдужим оточуючим, маломобільні люди (інваліди на візках, хворі, особи після травм, похилого віку) мають можливісь вести активний спосіб життя: їх піднімуть та перенесуть, допоможуть дійти, взявши під руки або на руки, але це небезпечно як для того, кому допомогають, так і для того, хто допомагає…невірний крок, невтримана рівновага…і знову біда.
Будь-яке цивілізоване суспільство повинне піклуватися про людей з особливими потребами, про осіб похилого віку, про їх безпеку та можливість вести звичне життя. Як варіант вирішення даної проблеми пропонуємо придбати мобільне обладнання - ліфт-підйомник для пересування маломобільних осіб в громадських містах, будівлях та спорудах.

Мета проекту

1. Створення безпечних умов для пересування осіб з обмеженими можливостями руху. 2. Створення можливостей для реалізації особами з обмеженими можливостями руху їх права на безпечне, незалежне та повноцінне життя, усунення будь-яких перешкод, що утруднюють або унеможливлюють доступ до громадських будівель та споруд. 3. Забезпечення реалізації законодавства про права інвалідів та осіб похилого віку.

Пропоноване рішення вирішення проблеми і його обгрунтування

Для вирішення проблеми пропонуємо придбати мобільний ліфт-підйомник вантажопідйомністю не менш ніж 250 кг, що надасть можливість людям з обмеженими можливостями руху (інвалідам, особам, після травм та хвороб, особам похилого віку) підніматися на потрібну висоту, пересуватися без сторонньої допомоги, забезпечить надійність і безпеку переміщення маломобільних громадян.
Даний підйомник - незамінний атрибут, який надасть можливість людям з обмеженими можливостями руху відчувати себе більш комфортно та отримувати соціальну підтримку у зручний для них час.

Для кого цей проект

- всі мешканці міста, які постійно або тимчасово мають проблеми із самостійним пересуванням (інваліди, особи похилого віку, хворі тощо).

План заходів з реалізації проекту

Закупівля, доставка та монтаж ліфта-підйомника для осіб з обмеженими можливостями руху.

Ключові показники оцінки результату проекту

1. Підвищення безпеки та надійності пересування осіб з обмеженими можливостями руху;
2. Підвищення доступності відвідування громадських будинків та споруд мешканцями міста;
3. Практична реалізація вимог чинного законодавства щодо захисту прав інвалідів та осіб похилого віку.

Приклади (кейси) схожих рішень

Навдені у прикріплених документах

Фотографії

Експертна оцінка

Відповідальні підрозділи

Управління економіки та соціального розвитку міста

ПІБ Відповідальної особи

Величковський І.І.