City-КВАДРАТ Реалізований

Доданий
25.09.2018
Номер
5
Культурна спадщина і краєзнавство

З напівзанедбаного дворика в центрі міста, що примикає до Будинку культури "Енергія", шляхом ревіталізації знайде життя новий простір нового формату "City-КВАДРАТ". Уже довгий час ця територія повноцінно не використовується. Цей об'єкт можна швидко перетворити в одне з найпривабливіших і людних місць у Славутичі, де буде створена взаємодія між творчою спільнотою і гостями "City-КВАДРАТУ"

Автор проєкту
Людмила
Людмила Любива
Бюджет
300 000 грн
Розрахунок бюджету
Адреса
просп. Дружби Народів, 7, Славутич

Опис

Проблема

Ті хто живе в Славутичі з самого початку народження міста пам'ятають, як в цьому квадратному дворику завжди в літню пору року проходили різноманітні культурно-мистецькі події. Згодом дворик втратив свій зовнішній вигляд і своє призначення. Не хотілось би, щоб він повністю занепав. Це незвичайне місце в центрі Славутича може стати місцем змістовного відпочинку славутичан та гостей, туристично привабливим об'єктом і тим динамічним простором, де будуть представлені успішні напрямки креативних ініціатив.Тут будуть всі умови для спілкування, знайомств, подій або просто комфортного усамітнення за чаєм і кавою.

Мета проекту

Зберегти старе, додати нове і формувати сучасне міське середовище для позитиву і яскравих подій в житті славутичан та гостей міста, поширюючи мистецтво і культуру, імідж Славутича. Перетворити дворик у сучасний креативний простір.

Пропоноване рішення вирішення проблеми і його обгрунтування

Настав час змінити та осучаснити цей майданчик площею 344 м2. Розроблений дизайн майбутнього креативного простору. Планується обладнати його модульними меблями та необхідною технікою.Будуть закуплені стільці, столи, необхідне технічне обладнання.Оформлення локацій планується сучасним та яскравим. Щоб добавити в життя більш яскравих фарб, маємо створити інсталяцію з різнокольорових зонтів, які послужать елементом декору. Надійним захисником від вітру, сонця і опадів стане в City-КВАДРАТІ стаціонарний навіс Patio - конструкція з екструдованого алюмінієвого профілю і нержавіючих компонентів. Тут в сучасних локаціях увесь теплий період року, з травня по жовтень, будуть проходити події різного формату - дні креативного підприємництва, фестивалі національних ремесел, аудивізуальні мистецтва (кіно, телебачення, інші мультимедіа), творчі хаби для ремісників, фестивалі вуличних мистецтв, майстер-класи "Світ захоплень", виставки і ярмарки, дитячі дискотеки, пізнавальні та концертні програми, дитячі дискотеки, перформативні мистецтва, виставки-продажу Hand-made виробів, презентації, покази мод... Завдяки цій платформі багато людей отримають нові можливості для творчого розвитку, відпочинку та комунікації.
Цікава афіша, зручний простір, особлива атмосфера надасть кожній події свій настрій і стиль.
Цей оновлений квадрат стимулюватиме славутичан до участі у культурних заходах та залученню їх до культурної та туристичної діяльності.

Для кого цей проект

Цей проект для всіх славутичан і гостей міста, туристів, для дорослих, дітей та молоді, для тих хто хоче отримати сучасні культурно-дозвіллєві послуги в комфортному середовищі.

План заходів з реалізації проекту

- Розробка дизайн-проекту – Складання специфікації обладнання -Проведення тендеру на закупівлю обладнання-Благоустрій території літнього дворика -Художнє оформлення City – КВАДРАТУ –Доставка придбаного обладнання - Монтаж придбаного обладнання – Проведення рекламної компанії - Відкриття City – КВАДРАТУ.

Ключові показники оцінки результату проекту

Поліпшення інфраструктури міста, збереження літнього дворика в центрі міста, вдосконалення культурного міського середовища, підвищення туристичної привабливості Славутича, рівня комфортного відпочинку славутичан та гостей міста, налагодження взаємодії між творчою спільнотою і гостями «City- КВАДРАТУ», опанування секретами ремесла, збільшення надходжень до міського бюджету.

Ризики (перешкоди) у реалізації проекту, на які слід звернути увагу

Ризики, пов'язані з нестабільністю економічної ситуації та економічного законодавства, коливання ринкової кон'юнктури (цін, валютних курсів і т.п.)

Фотографії

Експертна оцінка

Відповідальні підрозділи

Відділ культури, національностей та релігій

ПІБ Відповідальної особи

Баришевська Н.Г.