Етно - ROOM Брав участь

Доданий
27.09.2018
Номер
7
Культурна спадщина і краєзнавство

Працівниками музею вже багато років збираються українські традиційні предмети етносу, з кожним роком їх кількість зменшується. Щоб зберегти залишки тутешньої культури пропонуємо зробити тематичну кімнату, де поєднається сучасне оформлення з пам’ятками національної культури.

Автор проєкту
Бюджет
95 000 грн
Розрахунок бюджету
Адреса
просп. Дружби Народів, 7, Славутич

Опис

Проблема

Зараз, як ніколи, дуже актуально пам’ятати та намагатися зберегти традиції минулого. Все частіше сучасне мистецтво повертається до своїх витоків, а в останні роки навіть у прогресивніших світових митців ми можемо спостерігати залучення саме української спадщини. Тому, якщо воно є популярним у світових тенденціях, ми українці не маємо право забувати або ж відводити на другий план наші традиції. Дедалі частіше ми зустрічаємо такі модні слова, як «екологічний» та «handmade», ці слова невід’ємно пов’язані зі старовинними предметами побуту та вжитку, адже раніше все робилося тільки вручну, і тільки із природних матеріалів. Саме тому є потреба в створенні даної кімнати, щоб кожен житель чи гість нашого міста, не залежно від віку, мав можливість доторкнутися до своєї історії.

Мета проекту

Нагадати сучасному суспільству національні традиції української культури, що формувалися століттями, та зберегти їх для наступних поколінь

Пропоноване рішення вирішення проблеми і його обгрунтування

Враховуючи зацікавленість людей різного віку у збереженні національної спадщини, народилась ідея створення Етно – ROOM, в одному з приміщень музею, яке раніше слугувало прототипом української світлиці. Кімната буде виконана у стилі сучасного мінімалізму, матиме білі стіни, такі ж білі подіуми. Основний акцент буде саме на лаконічно вписані в простір предмети минулого. В якості оздоблення на вікнах будуть ролети з традиційним українським орнаментом, а стіни прикрашатимуть ілюстрації українського етносу. Дана кімната сприятиме росту етно - культурного розвитку жителів міста.

Для кого цей проект

Даний проект розрахований на всі вікові групи, без гендерної приналежності.

План заходів з реалізації проекту

- розробити ескіз;
- розробити проектно-кошторисну документацію;
- зробити демонтаж старого приміщення;
- провести художньо-оздоблювальні роботи;
- встановити обладнання;
- розмістити експонати;
- провести презентацію проекту.

Ключові показники оцінки результату проекту

Соціальні показники: музей є безкоштовним,так що будь хто зможе відвідати експозицію, щоб отримати естетичне и культурне задоволення.

Ризики (перешкоди) у реалізації проекту, на які слід звернути увагу

Зростання курсу валют та відповідне подорожчання матеріалів.

Приклади (кейси) схожих рішень

Етнографічний музей м. Ігналіна, Литва ( http://ignalinoskrastomuziejus.lt/etnografine-ekspozicija/ )

Фотографії

Експертна оцінка

Відповідальні підрозділи

Відділ культури, національностей та релігій

ПІБ Відповідальної особи

Баришевська Н.Г.