Молодіжний кіноклуб 2.0 Брав участь

Доданий
27.09.2019
Номер
14
Спорт

Завдяки придбанню безкаркасних меблів, мобільного екрану, кавамашини та мікрохвильової печі будуть створені комфортні умови для шанувальників кіно "86: Кіноклуб", якщо щотижнево в Офісі підтримки громадських ініціатив, а влітку - у новому просторі City квадрат, зможуть безкоштовно відвідати кінопокази фільмів, яких немає у прокаті та вільному доступі в Інтнрнеті.

Автор проєкту
Анна
Анна Приходько
Бюджет
53 100 грн
Розрахунок бюджету
Адреса
просп. Дружби Народів, 7, Славутич

Опис

Проблема

Попри те, що "86: Кіноклуб" доволі успішно функціонує, наразі в приміщенні кіноклубу зображення транслюється безпосередньо на стіну, внаслідок чого помітно знижується якість передачі зображення. Глядачі кіноклубу переглядають кіно, сидячи на офісних стільцях, що не дає змогу кінолюбам після робочого дня зручно розміститися і в повній мірі насолодитися стрічкою при тому, що середня тривалість фільму становить 2 години. Для популяризації культурного дозвілля необхідно створити атмосферу та комфорт - кава, попкорн, м'які меблі, вчасне інформування про кіносеанси у газеті, на міському телебаченні, дошках оголошень, адже не всі мешканці міста мають можливість своєчасно відслідковувати анонси кінопоказів, що у даний час публікуються виключно в мережі інтернету у Facebook https://bitly.su/UZ6w2lL.

Мета проекту

Створити комфортні умови для славутичан різного віку, зокрема молоді та гостей міста, шляхом організації культурного дозвілля, живого спілкування, популяризації сучасного українського кіно, об'єднання людей різного віку та інтересів.

Пропоноване рішення вирішення проблеми і його обгрунтування

У результаті реалізації даного проекту наше місто отримає молодіжний, сучасний і комфортний громадський простір, максимально наближений до справжнього кінотеатру. Рішення проблеми вбачається у: забезпеченні кіноклубу сучасним проекційним полотном для якісної трансляції фільмів, в тому числі й на вулиці; встановленні необхідної кількості безкаркасних меблів (крісла-мішки); поширенні інформації про кінопокази у газеті, на телебаченні, на дошках оголошень; встановленні в приміщенні кіноклубу простої кавамашини та микрохвильової печі, що дозволить насолоджуватися гарячими напоями та попкорном.

Для кого цей проект

Проект розрахований на жителів та гостей міста Славутича різних вікових категорій, зокрема молоді. Результатами проекту зможуть користуватися не лише кінолюби, а учасники загальноміських заходів, міжнародних подій, ярмарків, фестивалів, тренінгів, які проходять в Офісі підтримки громадських ініціатив та у просторі City Квадрат. Також «86:Кіноклуб» може бути мобільним – мешканці різних кварталів зможуть переглядати кіно просто у своєму дворі. Основні групи мешканців – особи від 8 років (молодь та учні, працюючі, пенсіонери тощо).

План заходів з реалізації проекту

Виконання всіх заходів проекту дозволить зробити приміщення та майданчик для кінопоказів сучасним, комфортним та неформальним, а саме:
- придбання та встановлення проекційного екрану;
- придбання та доставка бескаркасних меблів (крісло-мішок);
- розробка дизайну, замовлення рекламних постерів-анонсів та відеоролика;
- придбання, доставка та встановлення кавамашини, мікрохвильової пічки;
- урочиста презентація результатів проекту.

Ключові показники оцінки результату проекту

За рахунок мобільності, довговічності, практичності, зручності даного типу меблів учасники кінопоказів отримають радість і відчуття домашнього комфорту.
З’явиться обладнання для комфортного, сучасного, естетично оформленого простору для організації вуличних кінопоказів як під час загальноміських подій, так і як окремий культурно-розважальний захід.
Нові умови для обговорення переглянутих стрічок надихатимуть учасників кіноклубу для міркувань на теми соціальних проблем людини, екологічних та енергетичних проблем людства, гендерної рівності, урбаністики та розвитку малих міст.

Очікуваний термін реалізації проекту

2020 рік

Ризики (перешкоди) у реалізації проекту, на які слід звернути увагу

Нестабільність цін під придбання товарів та послуг, несвоєчасність розподілу та виділення бюджетних коштів для реалізації проекту.

Приклади (кейси) схожих рішень

https://biggggidea.com/project/748/ Кіноклуб «Бруківочка»
http://www.ktm.ukma.edu.ua/show_content.php?id=1150 Стаття Київські кіноклуби
https://afisha.tochka.net/ua/28102-kinokluby-kieva-gde-posmotret-besplatnoe-kino/ Кіноклуби Києва: де подивитися безкоштовне кіно?

Фотографії

Експертна оцінка

Відповідальні підрозділи

Відділ культури, національностей та релігій

КП "Агенство регіонального розвитку"

ПІБ Відповідальної особи

Баришевська Н.Г.

Контактні дані відповідальної особи

2-00-06