Вільний молодіжний простір - територія твого розвитку Реалізований

Доданий
22.09.2019
Номер
2
Спорт

Проект передбачає створення багатофункціонального вільного молодіжного простору для забезпечення змістовного та якісного дозвілля молоді. Вільний молодіжний простір слугуватиме майданчиком для генерування ідей, об’єднання зусиль громадян для реалізації суспільно корисних ініціатив.

Автор проєкту
Юрій
Юрій Мироненко
Бюджет
97 401 грн
Розрахунок бюджету
Адреса
Московський квартал, 12, Славутицька міська рада, Славутич

Опис

Проблема

Проблемою сучасного суспільства є питання формування духовних потреб молоді, зацікавленості в дослідженні загальнолюдських цінностей, залучення її до суспільно-політичного, соціально-економічного та культурного життя.
Також у молодіжному середовищі є низка інших проблем: відсутність робочих місць для молоді та непідготовленість підростаючого покоління до дорослого життя, недостатній рівень реалізації освітнього потенціалу молоді (у тому числі через відсутність розвинутої неформальної освіти), поширення шкідливих звичок серед молоді, соціальна ізольованість молодих людей та відсутність згуртованості.

Мета проекту

Створити умови для змістовного, активного та якісного дозвілля молоді, формування якостей та навичок лідерства, комунікації, відповідальності за свої дії, проектного менеджменту, командної роботи.

Пропоноване рішення вирішення проблеми і його обгрунтування

Проект передбачає створення вільного молодіжного простору для молоді – майданчику для обговорення ідей та підготовки проектів, командної та індивідуальної роботи, проведення просвітницьких (лекції, тренінги, дебати і т.п.) та культурно-масових (музичні вечори, кінопокази) заходів, розвитку волонтерства та мобільності молоді, пропагування активної участі молоді у соціально-економічному, суспільно-політичному та кільтурному житті суспільства.
Вільний молодіжний простір буде безкоштовний для відвідування дітьми та молоддю та стане платформою для їх соціального становлення, всебічного розвитку та інтеграції в суспільне життя, формування у підростаючого покоління навичок лідерства, відповідальності, організації, проектного менеджменту та командної роботи, залучення до грантових та соціальних проектів, сприятиме поширенню поінформованості молоді про актуальні питання соціального розвитку та розширенню кругозору.

Для кого цей проект

Діти та молодь Славутича, у т.ч. молоді сім’ї з дітьми, діти з інклюзією, діти та молодь з сімей внутрішньо переміщених осіб та учасників бойових дій тощо.

План заходів з реалізації проекту

1. Визначення обсягів закупівель;
2. Закупівля обладнання для приміщення;
3. Облаштування молодіжного простору;
4. Офіційне відкриття-презентація молодіжного простору.

Ключові показники оцінки результату проекту

- кількість заходів, що проводяться у вільному молодіжному просторі;
- кількість людей, що відвідує вільний молодіжний простір;
- кількість осіб, залучених до волонтерства та організації заходів різного характеру;
- кількість підготовлених та реалізованих проектів.

Очікуваний термін реалізації проекту

Червень 2020

Ризики (перешкоди) у реалізації проекту, на які слід звернути увагу

- інфляційні процеси – потреба на додаткові витрати може зрости у зв’язку із економічною кризою;
- можлива зміна приміщення.

Приклади (кейси) схожих рішень

RTF Hub https://gb.kyivcity.gov.ua/projects/11/1230
Освітні студії Гретера і Криванека - https://gb.kyivcity.gov.ua/projects/archive/2/show/128

Експертна оцінка

Відповідальні підрозділи

Відділ молоді та спорту

ПІБ Відповідальної особи

Шаніна Л.М.