Затишний дворик у Київському Реалізований

Доданий
27.09.2020
Номер
14
Благоустрій та комунальне господарство

Територія у дворі будинку № 3 Київського кварталу має неестетичний вигляд, наявні елементи дитячого майданчика застарілі, небезпечні, не відповідають вимогам чинного законодавства України. Для комфортного та безпечного відпочинку батьків з дітьми, людей похилого віку, для залучення людей до фізичної культури і спорту та для поліпшення зовнішнього вигляду території міста необхідно здійснити благоус

Автор проєкту
Ірина
Ірина Арефьєва
Бюджет
100 000 грн
Розрахунок бюджету
Адреса
квартал Київський, 3, Славутич

Опис

Проблема

Зона у дворі будинку № 3 Київського кварталу є загальноміською територією, тому її благоустрій повинен фінансуватися за рахунок коштів місцевого бюджету. У зв’язку з браком коштів, територія має неприглядний та неестетичний вигляд. На теперішній час ця зона відпочинку майже не використовується за призначенням, наявні елементи дитячого майданчика небезпечні, місця для відпочинку необлаштовані та незручні для людей похилого віку та осіб з інвалідністю.
У зв’язку з цим виникла ідея зробити благоустрій даної зони відпочинку та облаштувати двір, а саме: встановити вуличні тренажери, спортивний комплекс, елементи дитячих майданчиків, нові лавки для відпочинку, «альпійську гірку», декоративні елементи, велопарковку, лавку-гойдалку з навісом, квітники, урни для сміття, обрізати дерева та відновити освітлення. Реалізація даного проекту сприятиме налагодженню комунікації між мешканцями міста, зняттю емоційної напруги, пропагуванню спорту та фізичної культури, залученню до них осіб похилого віку та молоді, використанню зони відпочинку за призначенням, поліпшенню естетичного вигляду території.
Мешканці кварталу вже неодноразово зверталися до органів місцевого самоврядування щодо благоустрою даної території, проте, проблема до теперішнього часу не вирішена.

Мета проекту

1. Створення комфортного простору для відпочинку мешканців міста.
2. Сприяння налагодженню комунікації меж мешканцями міста та зняття емоційної напруги.
3. Пропагування серед населення важливості занять спортом та фізичною культурою.
4. Благоустрій території кварталу та міста.

Пропоноване рішення вирішення проблеми і його обгрунтування

1. Встановлення спортивних елементів – захід надасть можливість всім бажаючим залучитися до занять спортом та фізичною культурою.
2. Встановлення елементів благоустрою території: лавок відпочинку, лавки-гойдалки з навісом – надасть можливість комфортно відпочивати мешканцям, створювати дружню атмосферу у дворі, налагоджувати комунікації меж мешканцями міста.
3. Благоустрій території кварталу: озеленення, відновлення освітлення, улаштування доріжок тощо - захід надасть можливість відновити естетичний вигляд території міста.

Для кого цей проект

- всі мешканці міста – поліпшення естетичного вигляду та благоустрою території, використання зони відпочинку за призначенням.
- всі мешканці міста, які мають бажання займатися фізичною культурою та спортом;

План заходів з реалізації проекту

1. Демонтаж старих елементів дитячого майданчика, лавок відпочинку та бетонних плит пішохідних доріжок.
2. Закупівля та встановлення: вуличних тренажерів, спортивного комплексу, елементів дитячих майданчиків, нових лавок відпочинку, лавки-гойдалки, велопарковки, квітників, урн.
3. Переулаштування пішохідних доріжок.
4. Улаштування «альпійської гірки».
5. Відновлення освітлення та озеленення території.

Ключові показники оцінки результату проекту

1. Збільшення кількості відвідувачів зони відпочинку.
2. Покращення благоустрою міста та кварталу.
3. Підвищення рівня охоплення мешканців міста фізичною культурою та спортом;

Очікуваний термін реалізації проекту

Весна-літо 2021 року

Фотографії

Відповідальні підрозділи

КП "Житлово-комунальний центр"

Відділ з питань житлово-комунального господарства, тарифоутворення, енергоефективності та енергозбереження

ПІБ Відповідальної особи

Болдирєва Альона

Контактні дані відповідальної особи

3-00-11*150