Облаштування зони відпочинку із безхатніми тваринами На реалізації

Доданий
25.09.2020
Номер
5
Благоустрій та комунальне господарство

Реалізація даного проекту дозволить створити комфортний та безпечний простір для жителів та гостей міста шляхом благоустрою території та заміни застарілих та пошкоджених вольєрів, що сприятиме підвищенню культури екологічного та відповідального відношення до бездомних тварин.

Автор проєкту
Ірина
Ірина Полікарпова
Бюджет
242 340 грн
Розрахунок бюджету

Опис

Проблема

За останні роки в Славутичі зріс рівень зацікавленості та піклування по відношенню до безхатніх тварин. Мешканці та гості міста все частіше відвідують майданчик перетримки собак та частують їх смаколиками, щоденно вигулюють та піклуються про їх здоров'я і комфорт.
Через соціальні мережі та за допомогою волонтерів, вдається знайти справжній дім безхатнім собакам. За новим другом господарі приїжджають до Славутича з різних куточків України.

Зараз вольєри, в яких тримаються бездомні собаки є застарілими та не виконують свої функції в повній мірі. Вони частково пошкоджені в наслідок чого взимку не тримають тепла, а влітку занадто нагріваються. Існує ризик травмування тварин через несправність вольєрів.
Їх зовнішній вигляд дуже поганий, і це псує враження відвідувачів та викликає хвилювання щодо безпеки та комфорту тварин.

Згідно “Програми благоустрою м. Славутич” в частині “Утримання безпритульних, бездоглядних тварин” передбачено фінансування за такими напрямками: утримання майданчика перетримки; з/п працівникам; відлов собак; ветеринарні послуги.
Коштів, що виділяються на утримання майданчика вистачає тільки на оплату працівникам, придбання їжі (крупи та м’ясо/субпродукти) собакам, ветеринарні препарати, на часткову закупівлю господарчого інвентарю та миючих засобів.

Завдяки благодійній допомозі:
- закуповуються нашийники, поводки; корм, препарати для обробки від паразитів, різноманітні ветеринарні препарати;
- робиться стерилізація безпритульних тварин;
- закуповується солома для утеплення вольєрів на осінньо-зимовий період, тощо.
Деякі славутчани дарують будки, а також допомагають розмістити їх у вольєрах. Мешканці міста допомагають як фінансово, так і вже придбаними продуктами. Періодично влаштовуються суботники, в яких приймає активну участь молодь Славутича.

На заміну застарілих вольєрів не вистачає фінансування за Програмою благоустрою та є непосильним завданням для реалізації проекту на благодійні внески.

Мета проекту

Метою проекту є облаштування комфортного та безпечного простору для відвідування мешканцями та гостями міста безпритульних собак. Надання можливості жителям та гостям міста провести час в піклуванні та радісному спілкуванні з тваринами. А також покращення умов утримання безхатніх тварин та збільшення шансу знайти їм новий дім.

Пропоноване рішення вирішення проблеми і його обгрунтування

Провести благоустрій майданчику тимчасового утримання тварин із заміною застарілих та небезпечних вольєрів на 10 нових комфортних та безпечних.

Для кого цей проект

Мешканці міста
Гості міста, які відвідують собак
Громадяни з різних куточків України, які вирішили взяти собаку додому

План заходів з реалізації проекту

Закупівля матеріалів
Виготовлення нових вольєрів з будками
Демонтаж старих вольєрів
Розчистка та підготовка території
Встановлення вольєрів

Ключові показники оцінки результату проекту

Від реалізації проекту буде досягнуто соціального ефекту:
- гуманне зниження чисельності безпритульних тварин на вулицях, поліпшення епідеміологічного та епізодичного стану міста;
- виховання гуманного ставлення до тварин шкільної та студентської молоді, виховання екологічної свідомості, та відповідальності по відношенню до тварин;
- отримання радості від спілкування з собаками людьми, які не можуть завести власного питомця.

Також питання безпеки та комфорту для тварин будуть вирішені. З’явиться можливість проведення більш якісного гігієнічного прибирання та протипаразитарної обробки, що позитивно відобразиться на здоров’ї собак.

Благоустрій території для утримання тварин сприятиме позитивному іміджу міста.

Очікуваний термін реалізації проекту

2021

Ризики (перешкоди) у реалізації проекту, на які слід звернути увагу

Нестабільність цін під придбання товарів та послуг, несвоєчасність розподілу та виділення бюджетних коштів для реалізації даного проекту.

Співавтор

Ківерова Євгенія

Фотографії

Відповідальні підрозділи

Управління інфраструктури та капітального будівництва

КП "Житлово-комунальний центр"

ПІБ Відповідальної особи

Ворона Сергій