Мотузковий майданчик "Мауглі" в Бєлгородському кварталі Відхилений

Доданий
18.10.2021
Номер
1
Благоустрій та комунальне господарство

Облаштування безпечного мотузкового майданчику «Мауглі» на деревах (опорах) для дітей віком від 3 до 15 років та зони відпочинку для батьків, що не потребує страхувального спорядження та присутність інструктора (висота 0,5м). Це великий бонус для маленьких жителів та їх батьків. Побудувати мотузковий спортивний комплекс для дітей – це розмалювати їх світ ще більш яскравими барвами!

Автор проєкту
Катерина
Катерина Іванова
Бюджет
298 955 грн
Розрахунок бюджету
Адреса
квартал Бєлгородський, 8, Славутич

Опис

Проблема

В наш час здоровий і активний відпочинок украй потрібний. Огляд сучасного стану справ щодо спроб вирішити проблему дозвілля молоді вказує, що останнім часом в Славутичі збільшилась кількість дитячих майданчиків - і батьки задоволені, і малюкам подобається. Ось тільки куди їм податися, коли з дитячих гойдалок і гірок вони виростуть, поки не зовсім зрозуміло. Спеціальних майданчиків, де вони могли б розвиватися самостійно, теж немає. Створення мотузкового комплексу допоможе організувати здорове дозвілля підростаючому поколінню.
Осередок здорового дозвілля через створення мотузкового парку є актуальним, адже кожна людина може приміряти на себе роль підкорювача екстремальних маршрутів і для цього не потрібно їхати у гори або дикі місця, купувати дороге спорядження, і проходити сувору тривалу підготовку. Досить просто відвідати мотузковий майданчик. Тому облаштування сучасного спортивного мотузкового комплексу дозволить вирішити питання проведення вільного часу і спілкування та долучитись до занять спортом, зміцнюючи своє здоров’я на свіжому повітрі та популяризувати новий напрямок спорту в нашому місті.

Мета проєкту

Встановлення першого в місті безпечного спортивного мотузкового майданчика для організації активного відпочинку мешканців та дозвілля дітей. Реконструкція паркової території, яка не використовується. Підвищення рівня комфорту території, що стане окрасою нашого кварталу. Створення гідних умов для занять фізичною культурою та спортом. Пропаганда туризму, розвиток навичок комунікації, командної взаємодії, вироблення відповідальності за спільний результат.

Пропоноване рішення вирішення проблеми і його обґрунтування

Визначити можливість організації, розробити модель та встановити майданчик із спеціалізованих спортивних модулів та обов’язковим комплектом внутрішнього благоустрою. З огляду на зазначене пропонуємо наступні рішення:
1. Визначення місця розташування. Обстеживши територію паркової зони Бєлгородського кварталу, а також відповідно до законодавчих вимог та рекомендацій Управління інфраструктури та капітального будівництва Славутицької міської ради, відділу містобудування, архітектури та просторового розвитку пропонуємо оптимальний варіант розташування – паркова ділянка між будинками 2,4,6,7,8, яка повністю відповідає вимогам для розміщення мотузкового майданчику та на якій вже проведені роботи по демонтажу старих конструкцій "радянських" часів.
2. Площа забудови та загальна протяжність. Умовна площа майданчика, враховуючи територіальну особливість – прямокутник 15х20 метрів, загальною протяжністю 60 метрів.
3. Розробка моделі майданчика і вибір обладнання. Пропонуємо розроблену модель канатного майданчика обладнаного 15 спортивними модулями, виготовлених під замовлення, за спеціальною розробкою ТОВ «Парки пригод «Тропа», а також необхідними елементами благоустрою – лавки, велопарковка.
Отримаючи сучасний спортивний комплекс діти матимуть можливість покращити спортивний розвиток, вдосконалюватися фізично, активно відпочивати разом з дорослими.

Для кого цей проєкт

Цільова аудиторія мотузкового майданчику - це жителі міста віком від 3 років до 15 років, які ведуть активний спосіб життя, люблять пригоди і спорт.

План заходів з реалізації проєкту

Перший етап – розробка дизайну майданчику.
Другий етап – закупівля майданчику.
Третій етап - доставка та монтаж обладнання.

Ключові показники оцінки результату проєкту

Реалізуючи цей проект, ми ставимо перед собою завдання забезпечити умови для відпочинку та фізичного розвитку дітей та молоді, які займаються активним відпочинком. Це в свою чергу, об'єднує і організовує захоплених людей.
Встановлення мотузкового майданчику вирішить цілий комплекс проблем:
- відновлення духовних сил і зміцнення фізичного здоров’я дітей;
- емоційне розвантаження, усунення негативних наслідків стресу, виховання лідерських якостей особистості, впевненості у власних силах і подолання страху висоти;
- запобігання проявам деструктивної поведінки за рахунок направлення енергії в «правильне» русло;
- заохочення жителів міста до занять спортом, популяризація ведення здорового способу життя;
- раціоналізація використання рекреаційного потенціалу вільної паркової зони (забудова території, що не використовується);
- розширення, підвищення та задоволення потреб у сфері дозвілля в активних розвагах із застосуванням сучасного обладнання.

Очікуваний термін реалізації проєкту

Протягом одного бюджетного року

Ризики (перешкоди) у реалізації проєкту, на які слід звернути увагу

Інфляційні ризики.

Приклади (кейси) схожих рішень

Сайт виробника майданчиків parktropa.com

Співавтори

Василець Артем

Фотографії

Експертна оцінка

Відповідальні підрозділи

КП "Житлово-комунальний центр"

Відділ з питань житлово-комунального господарства, тарифоутворення, енергоефективності та енергозбереження

ПІБ Відповідальної особи

Болдирєва Альона