Смачного! Нова їдальня Ліцею: комфортно, сучасно та смачно. На реалізації

Доданий
17.11.2021
Номер
12
Освіта

Модернізація обідньої зали їдальні та створення сучасного простору. Це дасть можливість забезпечити активну участь у реалізації культурно-мистецьких проєктів міста, організовуючи харчування та проведення тренінгів, майстер-класів, зустрічей, локацій учасників фестивалю «ЗОСЯ», Міжнародної конференції «INUDECO», регіональної (не)конференції «EdCamp», щорічної педагогічної конференції.

Автор проєкту
Андрій
Андрій Кисельов
Бюджет
300 000 грн
Розрахунок бюджету
Адреса
вул. Героїв Дніпра, 6, Славутич

Опис

Проблема

Славутицький ліцей має досвід проведення Міжнародної конференції «INUDECO», регіональної (не)конференції для педагогів «EdCamp», щорічної конференції освітян міста. Високий рівень технічного оснащення аудиторій, фаховий рівень працівників закладу та логістично вигідне географічне розташування – це саме ті переваги, які дають змогу проводити подібні заходи на базі ліцею. Після зняття карантинних обмежень планується подальша робота у цьому напрямку.
У рамках реформування системи освіти в України в 2024 році Славутицький ліцей має амбітні плани стати навчальним центром для всіх обдарованих дітей м.Славутича, де молоде покоління славутичан отримуватиме якісну та сучасну освіту. І тому логічним буде фінансування Славутицького ліцею як перспективного закладу загальної середньої освіти.
Їдальня Славутицького ліцею - це простір, де людина має відновлюватися після активного навантаження, відпочивати та харчуватися. Важливо, щоб це відбувалося у комфортному та сучасному середовищі, адже візуальна та ергономічна складова простору впливає на психо-емоційний стан людини. Наявне приміщення зали їдальні пострадянського типу наразі зовсім не відповідає вказаним вимогам. Навпаки – осучаснений простір їдальні дозволив би використовувати його як місце для організації харчування та проведення тренінгів, майстер-класів, неформальних зустрічей, локацій учасників Міжнародного дитячого фестивалю «Золота осінь Славутича», Міжнародної конференції «INUDECO», регіональної (не)конференції для педагогів «EdCamp», щорічної конференції освітян міста, міжшкільних проєктів освітньої системи міста та інших культурно-мистецьких проєктів міста. Ліцейська їдальня повинна мати вигляд кафе з приємним дизайном, різноманітним асортиментом, швидким обслуговуванням

Мета проєкту

1. Перетворити приміщення обідньої зали їдальні ліцею на сучасне і комфортне середовище для організації харчування та проведення тренінгів, майстер-класів, неформальних зустрічей, локацій учасників Міжнародного дитячого фестивалю «Золота осінь Славутича», Міжнародної конференції «INUDECO», регіональної (не)конференції для педагогів «EdCamp», щорічної конференції освітян міста, міжшкільних проєктів освітньої системи міста та інших культурно-мистецьких проєктів міста.
2. Покращити санітарно-гігієнічні умови харчування у відповідності до НАССР.
3. Забезпечити якісне дотримання вимог нормативних документів з охороні праці, безпеки життєдіяльності дітей, працівників ліцею, гостей міста.
4. Створити простір, який став би місцем, де завжди комфортно, сучасно та смачно.
5. Продовжити формувати імідж і конкурентноспроможність ліцею та міської освітньої системи в цілому як приклад запровадження мотивуючого сучасного простору для всіх учасників овітнього процесу та гостей міста.

Пропоноване рішення вирішення проблеми і його обґрунтування

Пропонується шляхом оновлення обідньої зали ліцею, завдяки ремонту стін та стелі, заміни меблів, світильників та інших елементів інтер’єру вирішити наявну проблему відсутності комфортного, сучасного простору для організації місця харчування та проведення тренінгів, майстер-класів, неформальних зустрічей, локацій учасників Міжнародного дитячого фестивалю «Золота осінь Славутича», Міжнародної конференції «INUDECO», регіональної (не)конференції для педагогів «EdCamp», щорічної конференції освітян міста, міжшкільних проєктів освітньої системи міста та інших культурно-мистецьких проєктів міста. Новий простір їдальні ліцею дасть можливість забезпечити комфортність перебування учасників міжнародних культурно-мистецьких проєктів міста, надаючи їм якісні послуги харчування та відпочинку. Заміна світильників на енергозберігаючі дозволить значно заощадити витрати на енергоресурси. Проєкт дозволить створити зону психологічного комфорту та релаксації, оптимального розвантаження у їдальні ліцею, формуватиме імідж і конкурентоспроможність ліцею та міської освітньої системи, як приклад запровадження мотивуючого сучасного простору.

Для кого цей проєкт

• Учасники міжнародних культурно-мистецьких проєктів міста- 600-1000 щорічно
• Учні ліцею - 250 щоденно
• Персонал ліцею – 50 щоденно
• Батьки учнів ліцею – 40 щомісячно

План заходів з реалізації проєкту

1. Вивчити вплив візуального середовища на формування культури харчування
і психологічного комфорту для подальшого замовлення дизайн-проєкту, провести анкетування серед учнів та педагогів ліцею щодо бажаного вигляду (дизайну) майбутньої обідньої зали ліцею.
2. Замовити дизайн-проєкт обідньої зали ліцею за рахунок спонсорських коштів.
3. Провести моніторинг цін для проведення закупівель по проєкту.
4. Підготувати технічну документацію для проведення закупівель проєкту.
5. Здійснити ремонт обідньої зали.
6. Замінити світильники на енергозберігаючі.
7. Придбати меблі, необхідний декор.
8. Провести публічну презентацію оновленої обідньої зали ліцею

Ключові показники оцінки результату проєкту

Приміщення обідньої зали їдальні ліцею відремонтовано, оснащено сучасними меблями, світильниками. Створено простір, де завжди комфортно, сучасно та смачно як учасникам міжнародних культурно-мистецьких проєктів міста , так і учням, працівникам та гостям закладу. Заміна старого обладнання на нове, встановлення нових енергозберігаючих світильників є важливим фактором для якісного впровадження енергоефективних технологічних рішень.
Підвищення комфортності гарантує розширення можливостей використання Славутицького ліцею на 100%.
У їдальні суттєво покращені санітарно-гігієнічні умови харчування у відповідності до НАССР, забезпечено якісне дотримання вимог нормативних документів з охороні праці, безпеки життєдіяльності дітей, працівників ліцею, гостей міста.
Сформований імідж і підсилена конкурентноспроможність ліцею та міської освітньої системи в цілому, як приклад запровадження мотивуючого сучасного простору для всіх учасників освітнього процесу та гостей міста.

Очікуваний термін реалізації проєкту

Травень-серпень 2022 року

Ризики (перешкоди) у реалізації проєкту, на які слід звернути увагу

Підвищення цін на товари і послуги

Експертна оцінка

Відповідальні підрозділи

Управління освіти і науки

ПІБ Відповідальної особи

Живець Людмила Миколаївна