Мобільний Славутич Брав участь

Доданий
18.11.2021
Номер
21
Туризм і велоінфраструктура

Створення якісно-нового та перспективного оздоровчого та туристичного продукту, що використовує комфортну велоінфраструктуру Славутича та дозволяє славутичанам і гостям міста, на сучасних велосипедах та електросамокатах, здійснювати оздоровчі та туристичні прогулянки, зручно та швидко мандрувати по Славутичу та за його межі, а також активно приймати участь спортивних подіях міста.

Автор проєкту
Микола
Микола Кравченко
Бюджет
289 975 грн
Розрахунок бюджету
Адреса
Славутицька міська рада

Опис

Проблема

Славутич прагне стати розвиненим оздоровчим та туристичним центром Київщини із новими креативними продуктами та туристичними послугами, попит на які постійно зростає. Задля досягнення цієї амбітної мети, в місті створено «Туристично-інформаційний центр», основними завданнями якого є: формування нових економічних основ туризму, як високорентабельної галузі економіки та важливого засобу культурного розвитку міста Славутича; залучення інвестицій для вдосконалення і розвитку матеріальної бази туризму в м. Славутич; просування іміджу міста Славутич та Славутицького регіону в Україні та за кордоном.
Передумовою для впровадження даного проєкту є те, що в рамках проєкту Міністерства розвитку громад та територій України «Славутич – міжрегіональна велорекреація для оздоровлення та відпочинку», буде створено нову безпечну та комфортну вело інфраструктуру для пересування славутичан та гостей міста.
Останні роки, в Славутич приїжджає все більше гостей, а жителі міста все більше долучаються до активного та здорового способу життя, використовуючи вело та електротранспорт.
Сьогодні, існуючі славутицькі туристичні та дозвіллєві заходи є виключно пішохідними, яким не вистачає комфортної та безпечної мобільності. Громадський транспорт в Славутичі відсутній, і піші переміщення є основним способом пересування громадян містом, але є відстані, занадто великі для пішого пересування й особливо для тих, хто бажає відпочиваючи помандрувати містом та вивчити його унікальну архітектуру неповторного національного колориту тринадцяти кварталів міста з пам’ятниками та скульптурами, що були побудовані вісьма колишніми Радянськими Соціалістичними Республіками.
Впровадження нового трендового оздоровчого та туристичного продукту та нового туристичного сервісу дозволить створити для славутичан нові можливості для пересування по місту, а також привабити більшу кількість гостей міста, які більш швидко та комфортно мандруватимуть, використовуючи сучасні велосипеди та електросамокати.
Реалізація даного проєкту вирішує проблему щодо якісної організації та проведення сучасних і безпечних мобільних дозвілєвих, туристичних та спортивних подій.

Мета проєкту

Створити в місті Славутич новий та перспективний оздоровчий та туристичний сервіс, що дозволить покращити рівень дозвілля для славутичан та підвищити рівень туристичної привабливості для гостей міста.

Пропоноване рішення вирішення проблеми і його обґрунтування

З метою вирішення проблеми в сфері існуючих славутицьких оздоровчих, туристичних та дозвіллєвих заходів, яким не вистачає комфортної та зручної мобільності пропонується наступне проектне рішення:
1. Створення на базі Туристично-інформаційного центру нових мобільних туристичних маршрутів (велосипед та електросамокат), а також для маломобільних груп населення.
2. Придбання 10 сучасних велосипедів та 5 сучасних електросамокатів.
3. Організація центру прокату та обслуговування велосипедів та електросамокатів.
Цінова політика центру: прокат велосипедів та електросамокатів на платній основі - тільки для туристів.
4. Промоція нових мобільних туристичних маршрутів серед славутичан та гостей міста.
Реалізація даного проєкту урізноманітнить славутицький простір для проведення дозвілля, активного відпочинку, туризму та оздоровлення населення.

Для кого цей проєкт

1. 1. Діти та молодь Славутича та навколишніх громад – під час прогулянок, велоквестів та різних загальноміських подій, в тому числі й туристичних.
2. Жителі міста Славутич – під час самостійних або родинних прогулянок та дозвіллєвих подій.
3. Гості міста Славутич – під час ознайомлення з містом та його архітектурними пам’ятками.
4. Маломобільні групи населення – під час прогулянок та дозвіллєвих подій.

План заходів з реалізації проєкту

Для реалізації проєкту пропонується наступний план заходів.
1. Розробка нових мобільних туристичних маршрутів (велосипед та електросамокат).
2. Проведення закупівлі 10 сучасних велосипедів.
3. Придбання 3-х велосумок для обслуговування велосипедів
4. Придбання 5 сучасних електросамокатів із зарядними пристроями.
5. Розробка калькуляції вартості послуг з прокату велосипеда та електросамоката (для славутичан та для гостей міста).
6. Створення центру прокату та обслуговування велосипедів та електросамокатів.
7. Розробка інформаційних матеріалів та проведення кампанії з просування нових мобільних туристичних маршрутів серед славутичан та гостей міста.
8. Підготовка звіту з реалізації проєкту.

Ключові показники оцінки результату проєкту

1. Створення на території міста Славутич нового, трендового та екологічного, муніципального туристичного продукту, що популяризує альтернативні види транспорту.
2. Підвищення рівня туристичної привабливості Славутича, що призводить до збільшення кількості гостей міста та спортивних заходів як місцевого, так і міжрегіонального рівнів.
3. Збільшення надходжень до славутицького місцевого бюджету за рахунок збільшення туристів та учасників місцевих та міжрегіональних спортивних заходів.
4. Поліпшення екологічного стану Славутича та здоров’я славутичан - місто стає чистішим, а його жителі здоровішими.
5. Поширення вело туризму.
6. Підвищення фізичної активності перебування на свіжому повітрі та живого спілкування, особливо серед молоді.
7. Покращення рівня безбар’єрності та комфортності відпочинку для маломобільних груп населення.

Очікуваний термін реалізації проєкту

Протягом 2022 року

Ризики (перешкоди) у реалізації проєкту, на які слід звернути увагу

- - Затримка реалізації проєкту в зв’язку із нестачею коштів на його фінансування.
- Підвищення вартості велосипедів та електросамокатів.
- Низька активність славутичан та гостей міста в туристичних та дозвіллєвих заходах, пов’язана із карантинними обмеженнями.
- Недостатня промоція нового туристичного продукту.

Приклади (кейси) схожих рішень

На території міст Сосниця, Чернігова та Львова.

Експертна оцінка

Відповідальні підрозділи

Відділ молоді та спорту

КП "Агенство регіонального розвитку"

ПІБ Відповідальної особи

Шаніна Лідія