«Ефективна комунікація на кожному етапі бюджету участі»

Посібник «Ефективна комунікація на кожному етапі бюджету участі»

Громадська організація «Подільська агенція регіонального розвитку» (м. Вінниця) в рамках реалізації проекту «Зміцнення місцевої фінансової ініціативи (ЗМФІ-ІІ) впровадження», що фінансується Агентством США з міжнародного розвитку (USAID) та впроваджується ВГО «Інститут бюджету та соціально-економічних досліджень» (ІБСЕД), підготувала посібник «Ефективна комунікація на кожному етапі бюджету участі».

Бюджет участі або  громадський бюджет – це інструмент залучення громадян до прийняття управлінських рішень, який  набуває все більшої популярності в Україні. . Це механізм, під час якого частина коштів бюджету розвитку виділяється для реалізації проектів жителів міста. По всьому світу до цієї ініціативи долучилося понад 1,500 міст і сіл на п’яти континентах. Наразі в Україні понад 70 міст і ОТГ впроваджують громадський бюджет; 5 міжнародних донорів і близько 20 громадських організацій надають найактивнішим містам і територіальним громадам партнерську підтримку.

Посібник розраховано на широке коло читачів. Міста, що вже впроваджували громадський бюджет, знайдуть в ньому способи виправлення помилок задля досягнення кращих результатів у майбутньому. Разом з цим, посібник може стати дороговказом для тих міст, які тільки готуються до втілення громадського бюджету.

Посібник з рекомендаціями поширюється в електронній версії і безкоштовно.  

Завантажити його можна за гіперпосиланням: https://goo.gl/jF4uwb