"Ми здорові, ми активні - дуже стильні, позитивні" Брав участь

Доданий
29.09.2017
Номер
44
Спорт

Проект передбачає оновлення спортивних майданчиків загальноосвітньої школи №3 за рахунок встановлення сучасних вуличних тренажерів для старших класів, педагогів і мешканців міста, гімнастичного обладнання для молодших школярів та лавок для комфортного відпочинку.

Автор проєкту
Дмитро
Дмитро Воронцов
Бюджет
149 998 грн
Розрахунок бюджету

Опис

Проблема

Здоров’я – найважливіша цінність не лише окремо взятої людини, а й загалом усього суспільства. Однією з нагальних проблем сьогодення є малорухомість, що призводить до низки захворювань. Тому популяризація здорового, активного способу життя, всебічне заохочення до зайнять спортом підростаючого покоління це майже одна з головних задач, яку повинна ставити перед собою громада, школа, батьки.
На теперішній час у загальноосвітній школі №3 навчаються 465 учнів. У теплу пору року вони займаються на відкритих спортивних майданчиках розташованих на території школи. Нажаль один з майданчиків застарів (обладнання встановлено ще при відкритті школи) і виникла необхідність покращення та оновлення матеріально-спортивної бази. Крім того поруч зі школою розташовані житлові квартали, мешканці яких залюбки б займалися поряд зі своїм будинком на свіжому повітрі, що є складовою частиною профілактики захворювань.

Мета проекту

Створення належних умов для організації навчально-виховного процесу, гармонійного фізичного та соціального розвитку підростаючого покоління, їх педагогів та жителів міста

Пропоноване рішення проблеми і його обгрунтування

Проектом запропоновано встановлення спортивного гімнастичного комплексу для учнів початкової школи та вуличних тренажерів на всі групи м’язів для старшокласників, педагогів, мешканців та гостей міста. Вибране обладнання відповідає вимогам безпеки, сучасне та високоякісне. За дбайливого відношення до конструкцій та постійного догляду за майданчиком він прослужить ще багато років.
Деякі елементи на існуючому майданчику пропонуємо залишити, а все непридатне для використання обладнання демонтувати. Для більш комфортного перебування на спортивному майданчику передбачено встановлення лавок та поліпшення благоустрою території.
Оновлення цього майданчика сприятиме розвитку та вдосконаленню фізичного виховання дітей, молоді та інших верст населення, які отримають можливість проведення якісного, комфортного, а головне позитивного та нині модного дозвілля з користю для здоров’я.

Для кого цей проект

Цільова аудиторія проекту:
- учні загально-освітньої школи;
- вчителі;
- батьки школярів;
- мешканці та гості міста.

План заходів з реалізації проекту (роботи, послуги)

1. Проведення відкритих торгів та закупівля спортивного обладнання . 2. Доставка обладнання на місце монтажу та підготовчі роботи. 3. Монтаж спортивного обладнання. 3. Перевірка на безпеку. Тестування. 4. Благоустрій території. 5. Офіційне відкриття оновленого спортивного майданчика та розповсюдження інформації про реалізований проект.

Ключові показники оцінки результату проекту

Наявність та використання такого обладнання сприятиме розвитку загальної рухливості, координації рухів, спритності та рівноваги, тренуванню силової витривалості всіх груп м’язів, вестибулярного апарату та створенню позитивного емоційного фону. А це в свою чергу забезпечить виховання здорової нації.
Реалізація проекту покращить благоустрій та престиж не тільки школи, а й всього міста загалом.

Ризики (перешкоди) у реалізації проекту, на які слід звернути увагу

Збільшення вартості матеріалів та обладнання

Приклади (кейси) схожих рішень

Провідні школи країни

Співавтори

Світлана Воронцова

Фотографії